Det skete i 2013

For ung til kræft

Den 5. november blev der afholdt en foredragsaften om unge og kræft.

Mette de Fine Licht fortalte på meget direkte måde om at få konstateret kræft som 16-årig, hvordan det prægede hendes teen-age liv og hvordan hun blev kræftfri, men med et alvorligt skadet ben. Hun har skrevet bogen "VILJEpigen" om sit forløb. Hun havde et restoplag af bogen med.

Søren Bloch fik konstateret leukemi, da han var midt i 20-erne. Meget hurtigt i hans behandlingsforløb satte han sig et mål; - han skulle træne og gennemføre et maraton. Motivationen hjalp ham gennem kemo-behandling og efterfølgende behandling med tabletter. I dag er han rask, løber stadig og har haft meget ud af at være med i foreningen "Proof of life" 

Der skete rigtig mange ting i både Hundested og Frederiksværk den 5. oktober.

Derfor er der samlet en billedside, som illustrerer et udvalg af indtryk fra dagen.

Tryk på : Lyserød Lørdag

Krudtværksfestival

Årets krudtværksfestival blev afholdt lørdag den 14. september. Vi havde som tidligere deltage med en stand. På standen var der folk fra lokalforeningen, som mange talte med og/eller fik forskellige pjecer og andet med hjem. Smagsprøverne var populære.

 

Stafet for livet

Den 15. og 16. juni blev der afholdt et helt specielt stafetløb. Arrangementet blev afviklet over 24 timer.

Der deltog 23 hold med ialt  905 deltagere. Ved dette stafetløb skulle hvert hold have en deltager igang i alle  24 timer. Arrangementet blev afholdt ved Ramløse Hallen.

Ved arrangementet blev der indsamlet 368.000 kr og pengene går naturligvis til Kræftens Bekæmpelse

 

 

Solkampagne

Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling lukkede solugen af med et herligt event, hvor der var sat fokus på solens farlige UV stråler.

En uge hvor mange af kommunens daginstitutioner havde besøg af soldamer og en enkelt solmand. Her blev der smurt solcreme, lavet armbånd, quizzet og råbt i kor ”man skal passe på sin huuuud”.

I Liseleje blev rigtig mange klogere på den rigtige adfærd i solen, ved at besvare en solquiz. At byens handlende havde sponseret præmier, der under stor moro blev udtrukket hver halve time, fik mange til at være ekstra omhyggelige med besvarelserne.

De glade solpiger i alle aldre, fok smilene frem hos både fastboende og turister, når de tilbød solcreme til de vinterblege gæster.

Store smil kom også frem på børnenes ansigter, når de stolt kunne vise mor og far eller bedstemor og bedstefar, at nu var det dem, der vidste hvornår det er nødvendigt at bruge solcreme.
De havde nemlig fremstillede armbånd af UV perler, der får flotte farver når UV indekset er over 3.
De balloner der blev udleveret til børnene fik af og til luft under vingerne og var med til at give en festlig stemning når de fløj rundt i byen.


"Kondi-Bingo"

Kondi-Bingo blev afholdt den 4. maj sammen med Gangforeningen. Ved arrangementet start blev der udleveret spilleplader og så var det om at indsamle tal gå-turen. Vel tilbage blev der uddelt præmier vinderne.

Som noget nyt var der efter gå-turen mulighed for at deltage i et kuglespil.

Byens erhvervsliv havde støttet med en hel del sponsorgaver.

Under hele arrangementet var der mulighed for at kaffe og kage. Der blev indsamlet knapt 3.000 kr som vil blive brugt til kommende aktiviteter.

Tak til sponsorer og deltager for indsatsen !

 

Landsindsamlingen 2013

Frivillige danskere samlede søndag den 7. april 33,5 mio. kr. ind til Kræftens Bekæmpelse. Danskerne slog tidligere rekord. –Vi er enormt glade for det flotte indsamlingsresultat i år. Både de mange, der har givet et kontant bidrag, og de tusindvis af frivillige indsamlere på gaden har vist en kæmpe opbakning til kræftsagen, siger Leif Vestergaard Pedersen, direktør i Kræftens Bekæmpelse.

I Halsnæs samlede vi 146.845 kr ind. Der var 3 indsamlingssteder, Ølsted, Hundested og Frederiksværk.

CoolTusind tak til alle, der gav et bidrag og til alle, der samlede ind.

Generalforsamling den 14. marts

Der blev afholdt generalforsamling i meninghedshuset i Frederiksværk. Året der gik blev fortalt af formanden med hjælp fra tovholdere i forbindelse med landsindsamlingen og solugen. Det fremlagte regnskab blev godkendt og derefter handlede det om bestyrelsens planer for det kommende år. Pia xxx ønskede ikke genvalg og istedet kom Kirsten Pommer med i den nye bestyrelse. Der blev ligeledes valgt 2 nye suppleanter.

Efter generalforsamlingen var der foredrag ved Charlotte Bircow. Charlottes hovedbudskab i foredaget var "giv ikke op". Mange kvinder rammes af brystkræft og tager man K væk fra kvinder dukker ordet vinder op i stedet. Der var mødt ca. 60 personer op til dette angagerede foredrag.

En dyberegående beskrivelse generalforsamling og foredrag kan findes her Generalforsamling20

 

Tilbage til Aktiviteter